UW GASINSTALLATIE.
UW TOEGEVOEGDE WAARDE.

GASINSTALLATIES ZONDER COMPROMIS

Met het BOAGAZ PLT systeem kiest u voor een modern en bijzonder veilig gasinstallatiesysteem. Hoogwaardige materialen in combinatie met geavanceerde technologie maken een veelzijdige installatie mogelijk zonder dat verbindingsstukken nodig zijn. BOAGAZ kan worden gebruikt tot   0,5 bar (Van DN15 tot DN 50) in een- en meergezinswoningen, alsook in commerciële en industriële gebouwen. Het bijzondere kenmerk van ons roestvast stalen gegolfd leidingsysteem is de flexibiliteit, waardoor een bijzonder veilige gasinstallatie gemakkelijk en snel kan worden gerealiseerd.

Met 40 jaar ervaring op de markt is BOAGAZ de Europese expert op het gebied van PLT-systemen voor gasinstallaties. Vouwbare gasbuizen werden oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruik in seismische gebieden. Het potentieel ervan om de veiligheid te maximaliseren, met name in woongebouwen, werd snel onderkend.

MAXIMALE VEILIGHEID

.... dankzij het leggen van leidingen zonder verbindingen.

Wij garanderen een minimum aantal verbindingspunten, waardoor mogelijke lekken worden beperkt. Onze koppelingen hebben ook twee afdichtingsplaatsen, waardoor een dubbele afdichting ontstaat. Al onze buizen worden in de fabriek gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze 100% lekdicht zijn en een corrosiebescherming krijgen.

MAXIMALE EFFICIËNTIE

... dankzij tot 70 % snellere installatie van gasleidingen.

De flexibiliteit van onze buizen bespaart u ook tijd bij het uitbrengen van offertes. Bij de installatie profiteert u van de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en de montage zonder speciaal gereedschap. Een vermeldenswaardig punt - naarmate de omvang van een project toeneemt, nemen de voordelen op het gebied van kosteneffectiviteit nog sneller toe.

MAXIMALE FLEXIBILITEIT

... verhoogt het comfort van uw werkplek vanaf de ontwerpfase tot aan de installatie. .

Overal waar een bocht nodig is, kunt u deze in enkele seconden handmatig realiseren. Onvoorziene hindernissen op bouwterreinen of moderne, droge bouwtechnieken zijn bij uitstek geschikt voor BOAGAZ. De mogelijkheid om buizen zonder verbindingsstukken te leggen, biedt nieuwe en eenvoudigere installatieoplossingen.

DE OVERTUIGENDE SYSTEEMOPLOSSING

WERELDWIJD GEBRUIKT OVER DE AFGELOPEN 40 JAAR

VEILIGHEID - ONTSTAAN VAN EEN PRODUCTIDEE

Het BOAGAZ-systeem bestaat uit wat in het jargon een CSST-systeem (Corrugated Stainless System) wordt genoemd, ook wel Pliable Tubing genoemd, kortweg PLT. BOAGAZ was een van de eerste ondernemingen die dit product in Europa introduceerde, maar de oorsprong van het PLT-systeem ligt in Japan. Daar werd in de jaren tachtig intensief gezocht naar een oplossing voor aardbevingsbestendige gasleidingen. Het probleem lag in het feit dat starre systemen zelfs bij matige trillingen zouden kunnen breken. De oplossing was een roestvrij stalen gegolfde pijp die deze trillingen tot op zekere hoogte kon opvangen en zo de basis legde voor wat nu waarschijnlijk het veiligste gasinstallatiesysteem is.